Lees op deze pagina alles over de activiteiten in september. Je kunt meedoen met de activiteiten als je een ticket hebt voor de introductieperiode. Informatie hierover vind je hier. Alle activiteiten zijn optioneel.

Dinsdag 6 september: Biology Kick-off

Op deze dag legt het opleidingsbureau van biologie jullie alles uit over de opleiding. Je krijgt je plek in de labzaal, je schaft een labjas en snijset aan en je schrijft je in voor de vakken in uSis. Ook krijg je die dag de boeken die je via de Leidse Biologen Club gekocht hebt.

Om 15:00 is dit programma afgelopen en nemen wij het over. Je maakt kennis met je mentoren en je groepje en gaat samen wat leuks doen!

Donderdag 8 september: Pubquiz

Na je derde dag als student ben je samen met je mentorgroepje welkom bij de pubquiz. We starten de avond met drie flashlezingen van oud-LBCers. Twee van hun zijn bezig met hun promotie-onderzoek en één van hun is actief als onderzoeker in het bedrijfsleven.

Na de praatjes gaan we in teams aan de slag met de quiz. Voor het beste team is er een prijs, dus zet je beste beentje voor!

Locatie FooBar (Snellius-gebouw)
Tijd 17:00 - 21:30
Eten Niet inbegrepen

Maandag 12 en dinsdag 13 september: Sportmiddag

Rekening houdend met de practicumgroepen hebben we een sportmiddag voor jullie georganiseerd in het Universitair Sportcentrum. Dit is vlakbij het Van Steenis-gebouw! Neem sportkleren en -schoenen mee en gooi je frustratie eruit tijdens een potje trefbal.

Locatie Universitair Sportcentrum
Tijd 13:00-14:30

Let op: De datum hangt af van jouw practicumgroep!

Donderdag 15 september: Kroegentocht met aansluitend feest

Ben je minder van de studie, en meer van het pils? Doe mee met de kroegentocht in het centrum van Leiden. We gaan langs 4 kroegen die je moét kennen als je hier studeert. Aan het einde van de avond zullen we tot in de late uurtjes feesten in een club.

Als je 's nachts niet meer naar huis kunt met de fiets of het openbaar vervoer kunnen we op verzoek een slaapplaats voor jou regelen. Laat dit tijdig weten via introductie@leidsebiologenclub.nl!

Locatie Verzamelen op de Beestenmarkt
Tijd 20:00 - laat

Maandag 19 september: Bob Rossen

Kom na je werkcollege lekker tot rust met je medebiologen en schilder mee. Schildertalent is niet nodig! Deze activiteit vindt plaats in het Van Steenisgebouw.

Locatie Van Steenis-gebouw
Tijd 15:00 - 17:00


Vrijdag 23 t/m zondag 25 september: Eerstejaarsweekend

Het eerstejaarsweekend is de leukste en populairste activiteit van de hele introductieperiode. Met de bus gaan we vanaf het Van Steenis naar Someren toe om een weekend met elkaar door te brengen.

Locatie De Hoof 18, Someren (NB)
Tijd Vertrek naar Someren op vrijdag om 16:30
Terugkomst in Leiden op zondag 19:00

Eten Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

Vrijdag 30 september: Eindfestival met BBQ

Als afsluiting van de introductieperiode komen we na het tentamen Chemie van het Leven samen op de sportvelden van het Universitair Sportcentrum. Onder het genot van live muziek, spelletjes en een biertje leer je op een informele manier je docenten kennen.

Locatie Universitair Sportcentrum, Goliuspad
Tijd 16:00 - 22:00
Eten Inbegrepen

De informatie die op deze webpagina staat is zorgvuldig samengesteld door de Introductiecommissie van de Leidse Biologen Club. Vragen? Stuur een mailtje naar introductie@leidsebiologenclub.nl!