De Leidse Biologen Club, ook wel LBC genoemd, is de studievereniging van de opleiding Biologie aan de Universiteit Leiden. We zijn ongeveer 800 leden groot en organiseren wekelijks activiteiten. Deze activiteiten variëren van feesten en sportactiviteiten tot lezingen en excursies.

Links in de fotocaroussel kun je een blik werpen op een aantal activiteiten van de afgelopen jaren.

Welke activiteiten wil je niet missen? Dat zijn de Diesweek, de carrièreavond, het groot symposium, Leidse Biologen Weekend en uiteraard het Lentefeest. Voor bijna alle activiteiten houden we rekening met de tentamens, zodat je met een gerust hart op stap kunt!


Hoe is de LBC ontstaan?

De voorloper van de LBC, de Leidsche Zoölogen Club, is opgericht op 15 februari 1915. Al snel bleek dat met de snelle veranderingen in de wetenschap een breder onderwerp gewenst was. Op 28 november 1923 werd de naam veranderd naar Leidse Biologen Club. Sinds de naamsverandering heeft de vereniging veel doorstaan: een oorlog, meerdere crises, de opkomst van de digitale wereld en sinds kort ook een wereldwijde pandemie.

Interesse in geschiedenis? Word dan lid van de archiefcommissie!

Wat kan ik doen bij de LBC?

De meeste activiteiten worden georganiseerd door commissies. We hebben er een hoop waar jij aankomend jaar lid van kunt worden. Denk aan een excursiecommissie, een feestcommissie of een verenigings-bladcommissie. Een compleet overzicht kun je hier vinden!

Ook heeft de LBC vier actieve disputen: borreldispuut 'Een Kleintje Pils', biodiversiteitsdispuut 'Vicia', outdoordispuut 'De Berggeitjes' en spelletjesdispuut 'ACE'. Daarnaast is er ook een huisband, 'de Biologees', die altijd op zoek is naar nieuw talent.

Lustrum

Wat extra bijzonder is: In november 2023 worden wij honderd jaar oud. Dat betekent feest! We vertellen nog niet wat we gaan doen, maar hou de social media van de LBC in de gaten (@leidsebiologenclub).

De informatie die op deze webpagina staat is zorgvuldig samengesteld door de Introductiecommissie van de Leidse Biologen Club. Vragen? Stuur een mailtje naar introductie@leidsebiologenclub.nl!